K výrobě chutné čokolády je nezbytné odstranit z kakaových bobů slupky a skořápky. K dosažení maximální možné separace je třeba plné řízení parametrů.
5 Deck Winnover JAF INOX je určen pro fragmentaci kakaové drtě, odstranění zbytků skořápek a slupek a třídění fragmentované drti do pěti velikostí. K fragmentaci bobů a drtě slouží kladívkový mlýn s možností řízení rychlosti a intenzity. Drcené boby prochází soustavou pěti vibračních sít s příkonem 250 W, zbytky skořápek jsou přitom z každého síta odsávány do cyklonu. Možnost řízení parametrů vibrace a intenzity sání pro každé z pěti sít zaručuje kompletní separaci. Úhel a pozici odsávacího sloupce lze nastavit tak, aby bylo odsáváno maximální možné množství zbytků. Potenciometrem lze řídit také intenzitu přísunu ze zásobníku. 10kg fukar je opatřen nerezovými kontaktními částmi a mechanickým bezpečnostním vypínačem zajišťujícím bezpečnost obsluhy.
VÝHODY:
Maximální separace s řízením všech parametrů sít
Získání požadované velikosti fragmentů řízením kladívkového mlýnu
Může být použit před i po pražení
Méně než 1,75 % skořápek v drti
Bezpečnější pracovní prostředí díky vestavěným bezpečnostním prvkům
JAF Inox, součástí Royal Duyvis Wiener Group, je výrobcem malokapacitních sofistikovaných zařízení pro zpracování čokolády.
Filename | Filetype | Filesize |
---|---|---|
JAF Inox Gourmet Chocolate brochure.pdf | 1.76 MB | |
Jaf Inox General Cacao Brochure.pdf | 1.56 MB |