Používá se v cukrářské výrobě na potahování ořechů, zmrzliny, karamelu, sušenek a cukroví čokoládou. Potahování je v zásadě mechanická alternativa ručního máčení. Potahování čokoládou prodlužuje trvanlivost cukrářských výrobků.
Temperovací stroj CYCLOP od firmy Hacos je automatizovaný kontinuální temperovací stroj, pracuje zcela automaticky a ve standardní výbavě je vibrační stolec pro formování. Potahovací systém CYCLOP od Hacos je ideálním doplňkem k temperovacím strojům CYCLOP.
Tento potahovací nástavec lze snadno připojit k temperovacím strojům CYCLOP a je nastaven jako nezávislá jednotka. Pokud nástavec právě nepoužíváte, je možné ho snadno složit a používat stroj CYCLOP pro temperování, odlévání do forem nebo plnění.
Hacos navrhuje, vyvíjí, staví a instaluje stroje na zpracování čokolády. Od tvarovcích a temperovacích až po potahovací stroje, chladicí tunely, spřádací stroje, včetně všech periferních zařízení. Hacos se specializuje na střední rozsah kapacity: Poloautomatické, ale stále velmi flexibilní čokoládové stroje.