Stroj na rafinaci čokolády s chlazením

Po rozdrcení bobů je před konšováním nutné ještě zredukovat velikost částic. Při mletí může docházet ke vzniku nadměrného tepla, kterým může být ovlivněna chuť produktu.

Redukce velikosti částic v chlazeném rafinátoru

Pětiválcový stroj na rafinaci 5 roll refiner JAF INOX nabízí mimořádnou redukci velikosti částic kakaové hmoty, čokolády, směsí a krémů. Pět velmi přesných tvrzených a leštěných válců zajišťuje rovnoměrné rozložení částic. Válce jsou chlazeny pomocí chladiče s digitálním řízením teploty chladicí vody. K regulaci toku vody do jednotlivých válců lze využít objemové ventily. Válce jsou poháněny pohonem o výkonu 20 HP s digitálním ovladačem změny rychlosti. Vzdálenost mezi válci lze mechanicky nastavit tak, aby bylo dosaženo požadovaných reologických vlastností. Na pátém válci je instalován nastavitelný škrabák. Válce rafinátoru se vyznačují snadno čistitelnou, hygienickou konstrukcí. Jsou opatřeny kontaktními částmi z nerezové oceli. K dispozici je také automatický plnicí systém jako volitelné příslušenství. JAF INOX válcové rafinátory jsou k dispozici ve 3 velikostech: 10 cm x 20 cm s kapacitou 20-30 kg/hod, 20 cm x 50 cm s kapacitou 80-120 kg/hod a 20 cm x 80 cm s kapacitou 100-150 kg/hod.

VÝHODY:

Řízení všech parametrů mletí
Hladký produkt se stejnoměrnou velikostí částic
Chlazení válců přispívá k zachování chuti
Snadno čistitelný
K dispozici v několika velikostech pro rozdílné potřeby a požadavky

JAF Inox, součástí Royal Duyvis Wiener Group, je výrobcem malokapacitních sofistikovaných zařízení pro zpracování čokolády.