Kulové mlýny a mlýny s poháněným médiem jsou ideální na výrobu velmi jemných prášků. Vertikální i horizontální kulové mlýny jsou využívány pro rafinaci čokolády i pro jemné mletí čokolády a dalších kakaových výrobků. Výhodou vertikální kulového mlýnu je menší náročnost na prostor a větší plocha chladicího pláště.
Nové modely vertikálních kulových mlýnů na válcování čokolády Choc-1250 a Choc-1500 od Royal Duyvis Wiener dokáží nahradit tradiční pracné výrobní metody, představují praktické, výhodné a flexibilní řešení pro kontinuální válcování čokoládových náhražek, polev, náplní a pomazánek.
Jsou perfektní pro výrobu kakaových produktů, zejména díky integrovanému systému, který kombinuje funkci předmísení a válcování. Choc-1250 i Choc-1500 zaručují vysokou flexibilitu výroby, rychlou návratnost investice a vynikající kvalitu produktů. Všechny kulové mlýny jsou energeticky úsporné a zajišťují nízkou teplotu produktu.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.