Sušička se vzduchovými noži pro velkokapacitní výrobu nápojů v plechovkách

Pro velkovýrobu nápojů v plechovkách je klíčovým faktorem výrobní kapacita a účinnost Kritickým prvkem procesu je vysoušení plechovek před tím, než se na ně udělá potisk a než se dají do sekundárního obalu. Vícepásové sušení po dávkách snižuje celkovou délku linky a zvyšuje výrobní kapacitu, zatímco se přitom spotřebovává daleko méně energie než u tradičních vysoušecích systémů.

Linkový vysoušecí systém po dávkách pro továrny na nápoje v plechovkách

Sušička MassJet Bulk Dryer od společnosti Jetair Technologies je vysokorychlostní, energeticky úsporný vysoušecí systém pro linky s jinou než jednou linií plechovek – ať zpracovávanými v dávkách nebo ve více pásech. Zajišťuje rychlé a úplné vysušení, takže jsou plechovky připraveny na další zpracování.

Systém MassJet využívá velmi účinné fukary s přímým pohonem, které spotřebovávají o 70 % méně energie než tradiční systémy na stlačený vzduch. Fukary produkují čistý, filtrovaný vzduch bez oleje, který je přiváděn do soustavy vzduchových nožů upravených podle konkrétních požadavků zákazníka.

Zakrytování systému zajišťuje nejen nižší hladinu hluku, ale také zachycuje odfouknuté kapky. Tím odpadají rizika spojená s uklouznutím na mokré podlaze a snižuje se také riziko vzduchem přenášeného znečištění.

Jedinečná konstrukce vysoušecích prvků zajišťuje úplné 3D vysušení všech povrchů plechovek, aniž by to vyžadovalo nějaké zásahy obsluhy. Díky tomu se celý proces zjednodušuje a sušička MassJet zabere ve výrobní lince méně než 1,9 m při zachování její maximální rychlosti.

PŘÍNOS PRO VÁS

  • K dispozici v dávkovém nebo vícepásovém provedení, aby se hodil do stávající linky
  • Až 70% úspora energie
  • Plné 3D vysoušení bez nutnosti další manipulace s produktem
  • Kompaktní provedení zabere méně než 2 m prostoru výrobní linky
  • Kryty snižují hlučnost a zachytávají odfouknuté kapky

 

JetAir Technologies navrhuje a vyrábí systémy pro sušení a foukání pomocí vzduchových nožů pro nádoby v potravinářském průmyslu.