Oplachovací a vysoušecí systém na nádoby

Plnění nádob používaných pro nejrůznější spotřební produkty bývá spojeno s určitým přelitím, zbytky nebo dalším odpadem, který je třeba odstranit dřív, než výrobek může postoupit dál k označení štítkem, potisku nebo k sekundárnímu zabalení. Systém proplachování a vysoušení typu „vše v jednom“ může zvýšit rychlost vaší výrobní linky a zajistit ty nejlepší výsledky, což znamená méně odpadu a vyšší účinnost.

Kombinované čištění a sušení nádob pro zboží balené pro spotřebitele

Systém RinseDry od společnosti Jetair Technologies má integrované oplachování a vysoušení určené pro dosažení vynikajících výsledků za kratší dobu a s vyšší účinností.

Systémy RinseDry jsou ušité na míru zákazníkovi, aby splnily jeho přesně specifikované požadavky. Konfigurace a typ vodních trysek a umístění a typ vzduchových nožů jsou upraveny na míru podle vašich požadavků, aby vaše výrobní linka pracovala bezchybně.

Provoz systému RinseDry je také uzpůsoben rychlosti vaší linky a geometrii nádobek, ale využívá se přitom velmi účinných součástí pro úsporu energie. Například odstředivkové větráky na přímý pohon dodávají čistý, filtrovaný vzduch bez oleje a využívají o 70 % méně energie než běžné systémy na stlačený vzduch. Tlak a průtok vody v proplachovací stanici jsou nastaveny tak, aby využívaly co nejméně vody, a přesto se dosáhlo bezchybných výsledků.

Oplachování i sušicí proces zajišťovaný pomocí vzduchových nožů jsou opláštěny snadno omyvatelnými nerezovými kryty. Tím nejen snižují hluk na minimum, ale také zachytávají veškerou oplachovou vodu a odfouknuté kapky, které bezpečně odvádějí pryč. Díky tomu je podlaha suchá, a nehrozí tak zdravotní ani bezpečnostní rizika spojená s běžnými otevřenými systémy.

PŘÍNOS PRO VÁS

  • Integrované řešení upravené podle potřeb zákazníka, které se dokonale hodí do vaší výrobní linky
  • Úspora energie až 70 %
  • Plně zakrytovaný systém snižuje riziko kontaminace
  • Dá se spojit se všemi dostupnými řídícími systémy
  • Provoz bez obsluhy a s minimální údržbou

 

JetAir Technologies navrhuje a vyrábí systémy pro sušení a foukání pomocí vzduchových nožů pro nádoby v potravinářském průmyslu.