V prostředí výroby potravin je životně důležité řešit extrakci a odvádění přebytečných nebo odpadních plynů. Stejně jako systémy, které filtrují nebo jinak odstraňují toxiny, kouř, částice nebo pachy z výfukových plynů na výrobních linkách, je také důležité regulovat a upravovat prostředí uvnitř určitých výrobních oblastí, například snížením nebo zvýšením vlhkosti ve výrobních linkách.
Inženýři společnosti Vekamaf mají dlouholeté zkušenosti v oblasti potravinářského průmyslu, poskytují poradenství zákazníkům o nejnovějších technologiích pro zacházení s plyny a vlhkostí. Spolupracujeme s některými nejinovativnějšími dodavateli na trhu, abychom přinesli našim klientům nejlepší řešení pro jejich výrobní výzvy. Jsme schopni analyzovat vaše požadavky a poskytnout vám doporučení na řešení, která bez problémů fungují ve výrobním prostředí a současně těží z nejnovějších technologií.
Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...
Technologie loupání je spojena s rizikem lámání ovesných zrn, pokud systém není nastavitelný na křehké materiály. Agresivní loupání nejen snižuje výnos, ale vede k delším prostojům, protože úlomky zrna stroj zasypávají....
Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...
Jedním z hlavních aspektů vysoké kvality zpracovaného ovsa je konzistentní velikost vloček. Ale výroba homogenního tvaru a tloušťky v kontinuálním systému vyžaduje přesné řezání s minimálními prostoji. Vločkové jádro s...
Dětské ovesné vločky, které se používají jako zahušťovadla potravin a polev, musí mít stejnou velikost. Ale řezání zrn na správný profil je složitý proces a dosažení jednotné kvality vloček ve...
Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....
Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....
Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....
Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...
Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...
Účinná počáteční příprava ovoce a zeleniny na výrobu může být bez příslušného zařízení obrovským problémem. A proto, pokud hledáte řešení, které je schopno účinně odstranit ty nejodolnější nečistoty z produktů,...
U mražených potravin je výběr kvalitních obalů zásadní pro ochranu před vniknutím mikroorganismů, světlem a ztrátou vlhkosti. Kromě dobré ochrany musí zvolený materiál odolávat i mrazu. S ohledem na toto...
Portfolio firmy Vekamaf zahrnuje všechny aspekty zpracování výfukových plynů. Můžeme poradit o nejnovější technologii přídavného spalování pro výfukové systémy s vysokou teplotou z procesů jako je pražení nebo pečení, stejně jako o filtračních systémech.
V prostředí výroby potravin s vysokým obsahem vlhkosti může být úroveň vlhkosti obtížně kontrolovatelná. Náš sortiment odvlhčovačů může účinně a rychle odstraňovat vlhkost ze vzduchu, zvyšovat kvalitu výrobku a chránit strojní zařízení proti korozi. Můžeme vám poradit ve všech stupních od malých přenosných odvlhčovačů až po pevné instalace většího rozsahu.
Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem ke konverzaci a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v oblasti úpravy výfukových plynů a odvlhčování pro potravinářský průmysl. Pomáháme výrobcům zlepšovat kvalitu jejich výrobního prostředí, splňovat nebo překračovat požadavky na emise z hlediska životního prostředí. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!