V moderní výrobě potravin existuje mnoho výrobních procesů, které vyžadují separaci surových vstupů do použitelných jednotlivých přísad. Některé procesy zahrnují mechanické odstranění skořápek, plevelů, kůží, lusků nebo jiných nežádoucích částí organických složek. V jiných procesech surové složky přicházejí na místo, které potřebují oddělení od prachu, písku nebo jiných nežádoucích částic. Některé procesy vyžadují chemické rozdělení složek do složek, které mohou být použity v pozdějších procesech, jako je destilace, extrakce nebo koncentrace.
Vekamaf má bohaté zkušenosti se separačními procesy pro potravinářský průmysl. Spolupracujeme s klienty, abychom porozuměli jejich produkční výzvě, kterou potřebují překonat, a spolupracujeme s nejinovativnějšími dodavateli, abychom přinesli efektivní technologická řešení. Usnadňujeme klientům přístup k nejnovější technologii výroby, která je lehce integrovaná do stávajících výrobních linek a procesů.
Číst víceDetekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....
U mražených potravin je výběr kvalitních obalů zásadní pro ochranu před vniknutím mikroorganismů, světlem a ztrátou vlhkosti. Kromě dobré ochrany musí zvolený materiál odolávat i mrazu. S ohledem na toto...
V potravinářském průmyslu je třeba balit velké množství sypkých produktů, například těstovin, do kartonu s vertikálním plněním. Dobrou volbou pro balení lámavých těstovin a pro zefektivnění procesu by bylo použití...
Obalové štítky vám umožňují nabídnout podrobné informace na malém prostoru nebo umístit další informace o vašich produktech. Etikety se nemačkají, pokud jsou ovinuty kolem válcových předmětů, takže jsou ideální pro...
Je důležité mít na lahvičkách přesné a trvanlivé štítky, aby se předešlo nehodám nebo předávkování. Štítky na těchto lahvičkách jsou neustále vystavovány kapalinám a každodenní manipulaci; proto vyžadují zvláštní péči,...
Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je...
Primárním účelem a cílem balení potravin je ochrana všech potravinářských výrobků před poškozením a prevence bakterií, plísní a plísní. Vzhledem k tomu, že obal chrání potraviny během skladování, distribuce a...
Společnosti v potravinářském průmyslu vědí, jak důležité jsou obaly pro udržení čerstvých potravin a zajištění jejich snadné přepravy. Aby byla zajištěna prodloužená trvanlivost a větší celistvost těsnění, měly by být...
Kompaktní a čisté vakuové zatavovače pomáhají zvyšovat hodnotu a kvalitu potravinářských výrobků. Průmyslové vakuové balicí stroje odstraňují kyslík a zabraňují mikroorganismům ve vzduchu poškodit jídlo a současně snižují růst bakterií....
Průmyslové cook-in balení nabízí řadu výhod jak pro provozovatele stravovacích služeb, tak pro spotřebitele. Vlastnosti bariéry proti vlhkosti a tepelné odolnosti vařených obalů umožňují snadnou mikrovlnnou přípravu, zabraňují kontaminaci povrchů...
Jak název napovídá, Form Fill Seal je stroj, který balíček současně formuje, plní a uzavírá. Většina systémů FFS je neuvěřitelně složitá a obsahuje ovládací sítě a počítačová rozhraní. Najít stroj,...
Vakuové balení je, když je výrobek položen na podnos nebo na lepenku s tenkou vrstvou plastu. Vakuové obaly masa a sýrů jsou vynikající volbou, která koncovým uživatelům a maloobchodníkům nabízí...
Nejvyšší kvalita surovin je klíčem k výrobě potravin a ve společnosti Vekamaf můžeme poradit o řadě zařízení určených k odstraňování kontaminantů a ke zvýšení kvality. Máme řadu produktů určených k odstraňování prachu a dalších částic, jako jsou například vakuové pásové filtry a vakuové bubnové filtry, stejně jako zařízení pro odsávání prachu ze vzduchu.
Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.
Naši inženýři disponují rozsáhlými znalostmi o zařízeních pro zpracování surovin pro extrakci olejů nebo aromatických sloučenin s využitím řady zařízení na odpařování, destilaci a koncentraci. Můžeme vám pomoci s uváděním zkušebních zařízení do provozu, což vám umožní efektivněji testovat a posunout se k plné výrobě.