Filtrace | Stroje a zařízení | Potraviny

V odvětví potravinářského a nápojového průmyslu existuje velmi široká škála kapalných procesů a mnohé z nich vyžadují, aby byli složky nebo hotové výrobky sítovány nebo filtrovány s cílem odstranit nečistoty, zpracovat vedlejší produkty a zvýšit konečnou kvalitu.


V procesech, kde jsou lisovány surové složky nebo kde se přísady dostávají do kapalného prostředí, je nutná účinná filtrace k odstranění nečistot nebo zachycení požadovaných složek. Mnoho procesů může vyžadovat průtok vzduchu, který byl filtrován, aby se odstranily částice, zejména v čistých prostorách nebo kde jsou regulovány teploty a vlhkost.


Vekamaf má rozsáhlé zkušenosti ve všech oblastech filtračního zařízení pro potravinářský průmysl. Naši inženýři spolupracují s některými nejmodernějšími výrobci zařízení v průmyslu, kteří mají k dispozici nejnovější technologie. Posuzujeme požadavky na filtraci a zajistíme, že se naše zařízení bude bezproblémově integrováno s vaší stávající výrobní linkou pomocí pokročilých technologií ke zvýšení výkonu a snížení nákladů.

 

Číst více
Našli jsme 22 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Cylindrická pražička pro výrobu čokolády

Cylindrická pražička pro výrobu čokolády

Stejnoměrné pražení je při výrobě chutné čokolády zcela zásadním faktorem. Přesné řízení teploty a parametrů rotace je zcela nezbytné k zajištění dodávky správného množství tepla každému jednotlivému bobu po celou...

Kompaktní cylindrická pražička pro pražení bobů, drtě a ořechů

Kompaktní cylindrická pražička pro pražení bobů, drtě a ořechů

Doby a teploty pražení se mohou různit podle typu zpracovávaného produktu a požadovaného koncového produktu. Reprodukovatelný profil procesu pražení umožňuje přípravu konzistentního produktu. Pražení bobů, drtě a ořechů s programovatelnou...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...

Kulová pražička kakaových bobů

Kulová pražička kakaových bobů

Homogenní pražení kakaových bobů je při výrobě jemné čokolády naprosto zásadní. Přesné řízení teploty je nezbytné proto, aby každý jednotlivý bob získával po celou požadovanou dobu pražení potřebné množství tepla....

Linka na zpracování kakaového másla s filtračním systémem

Linka na zpracování kakaového másla s filtračním systémem

Kakaové máslo po vylisování nikdy není zcela bez obsahu pevných látek. Zpracování kakaového másla proto musí zahrnovat filtraci a temperování, a až poté může být vytemperované kakaové máslo plněno a...

Odvlhčovače vzduchu

Odvlhčovače vzduchu

U postupů a produktů citlivých na vlhkost může používání vysoušečů vzduchu pomoci výrazně snížit náklady na provoz závodu. Přesné řízení vlhkosti a teploty Odvlhčovače vzduchu od firmy Ventilex se nabízí v řadě...

Vícetryskový stroj na zdobení čokoládou

Vícetryskový stroj na zdobení čokoládou

Umožňuje zdobit potahované produkty klikatými, hranatými nebo obloukovými vzory. Vylepšete své potahované čokoládové výrobky kvalitním zdobením DC JAZZ od firmy Hacos je vícetrysková zdobička na čokoládu. Flexibilní zařízení, které zhodnotí...

Stroj na vyklápění forem pro čokoládové výrobky s plochou spodní stranou

Stroj na vyklápění forem pro čokoládové výrobky s plochou spodní stranou

Vyklápění čokoládových výrobků z forem je často problematickou fází výroby. Flexibilním řešením může být pořízení samostatného stroje. Snadné vyklápění čokolády z forem DM 720 od firmy Hacos je automatický samostatný stroj na...

Stroj pro nanášení čokolády se servopohonem

Stroj pro nanášení čokolády se servopohonem

Automatický stroj pro nanášení, který lze využít k plnění forem nebo ke zdobení povrchů tenkou linkou čokolády („piping“). Stroj využívá nejmodernější technologii servopohonu. Vysoká přesnost, zaručená využitím nejmodernějšího servopohonu Stroj...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie filtrace v procesech výroby potravin


Čistý a suchý vzduch může být životně důležitý pro celou škálu specializovaných aplikací, aby se zabránilo kontaminaci a problémům s kvalitou výrobků, ale také ochrana pracovní síly v procesech, které mohou vytvářet zvýšené hladiny vzdušných částic. Stejně jako technologie filtrování vzduchu můžeme doporučit i odvlhčování a úpravu vzduchu, abychom ochránili výrobní prostředí nebo zlepšili kvalitu výrobku.


Tam, kde jsou přijímány tekuté vstupy s vysokou úrovní nečistot nebo kontaminace, máme řadu vysokotlakých lisových filtrů ve vertikálních nebo horizontálních formátech. U vysokoteplotních kapalin, kde je žádoucí minimální plýtvání, můžeme doporučit vysoce výkonné deskové filtry.


Pro potřeby filtrace větších rozměrů máme k dispozici celou řadu vakuových pásových filtrů a vakuových bubnových filtrů, které mohou být přizpůsobeny velikostem jakékoli aplikace.


Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.