Stroje na potahování jsou navrženy tak, aby potahovaly cukrovinky nebo pekařské předměty v kapalném médiu, nejčastěji čokoládě, které se pak ochlazují, aby vytvořily vrstvu, která zapouzdřuje potravinářský výrobek. Jedná se o metodu výroby, která replikuje tradiční ruční ponoření. Zařízení může být použito k úplnému pokrytí produktu včetně spodní strany, nebo jen k obrobení horní nebo boční strany, v závislosti na konstrukci výrobku a receptu.
Vekamaf má dlouholeté zkušenosti s poskytováním poradenství v odvětvích čokolády, cukrovinek a pekárenského průmyslu na nejnovější vývoj v oblasti obalového zařízení pro potravinářské výrobky. Spolupracujeme s nejmodernějšími dodavateli a výrobci zařízení na světě, abychom zajistili, že pro naše klienty budou k dispozici nejnovější technologie. Ujistíme se, že rozumíme vašim výrobním potřebám a pak přizpůsobíme naše doporučení, abychom zajistili bezproblémovou integraci vylepšených technologií do stávající výrobní linky, nebo vám můžeme pomoci navrhnout zcela novou linku, která může těžit z nejnovějších pokroků v oblasti efektivity a úspor energie pokud jde o enrobing.
Od potravin až po farmacii je homogenizace nezbytným krokem ve výrobním procesu, který zajišťuje jednotnost produktu zlepšením jeho fyzikálních vlastností. Pokud není homogenizován, může tekutý produkt časem degenerovat, což vede...
Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...
Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...
Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...
Máte maloobjemovou výrobu, ale potřebujete potahovat ve špičkové kvalitě? Kvalitnější potahovače bývají obvykle k dispozici pouze pro výrobní linky s větší kapacitou, což pro menší výrobu bývá nepraktické a příliš...
Konšování hraje v procesu rozvinutí chuti čokolády naprosto klíčovou roli. Laboratorní zkoušky a práce spojené s vývojem potřebují malé konšovací stroje, vybavené přesným řízením parametrů procesu. Konšování malých homogenních dávek...
Vysoce kvalitní čokoláda vyžaduje speciální konšování. Přesné řízení teploty a parametrů míchání jsou nezbytnou potřebou ke zlepšení chuti a zajištění konzistentní kvality. Konšování vysoce kvalitní čokolády s přesným řízením Podélný...
Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...
Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...
Výroba peletovaných a granulovaných potravinových výrobků vyžaduje pro své procesy vysoce efektivní hygienické lisy, s vysokou kvalitou výstupního produktu, určené pro velké provozy. Robustní peletovací lis potravinových výrobků se zlepšenou...
Výroba zemědělských krmiv a krmiv pro zvířata vyžaduje zařízení a provozy produkující oděruodolné pelety, vyrobené podle potřeb a požadavků konkrétního zákazníka. Jsou zapotřebí robustní lisy se zlepšenou konstrukcí, zajišťující výrobu...
Výroba některých peletovaných produktů vyžaduje zpracování výstupního produktu s konzistencí těsta. Tyto produkty mohou obsahovat barviva, hlinku, čistící přísady, vitamíny a mnohé další materiály, které mohou velmi často způsobovat problémy...
Inženýři společnosti Vekamaf mají bohaté zkušenosti s protahovacími technologiemi. Nabízíme přístup ke kontinuálním stojům na potahování čokoládou, které vyhovují všem výrobním objemům, od největších velkokapacitních linek až po malou, vysoce kvalitní laboratorní výrobu.
Pro pilotní řady nebo menší výrobní požadavky můžeme poskytnout celou řadu kombinovaných temperovacích a potahovacích strojů, které nabízejí dvě zařízení v jednom.
U speciálních a nečokoládových potahování můžeme doporučit zařízení pro potahování viskózními kapalinami, jako jsou karamely nebo polevy na mražené nebo chlazené výrobky, např. zmrzliny nebo koláče.