V odvětví potravinářského a nápojového průmyslu existuje velmi široká škála kapalných procesů a mnohé z nich vyžadují, aby byli složky nebo hotové výrobky sítovány nebo filtrovány s cílem odstranit nečistoty, zpracovat vedlejší produkty a zvýšit konečnou kvalitu.
V procesech, kde jsou lisovány surové složky nebo kde se přísady dostávají do kapalného prostředí, je nutná účinná filtrace k odstranění nečistot nebo zachycení požadovaných složek. Mnoho procesů může vyžadovat průtok vzduchu, který byl filtrován, aby se odstranily částice, zejména v čistých prostorách nebo kde jsou regulovány teploty a vlhkost.
Vekamaf má rozsáhlé zkušenosti ve všech oblastech filtračního zařízení pro potravinářský průmysl. Naši inženýři spolupracují s některými nejmodernějšími výrobci zařízení v průmyslu, kteří mají k dispozici nejnovější technologie. Posuzujeme požadavky na filtraci a zajistíme, že se naše zařízení bude bezproblémově integrováno s vaší stávající výrobní linkou pomocí pokročilých technologií ke zvýšení výkonu a snížení nákladů.
Číst více
Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...
Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...
Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...
Potřebujte snížit spotřebu energie kvůli jejím rostoucím cenám nebo s ohledem na ochranu životního prostředí, popř. kvůli obojímu? Nyní je k dispozici temperovací stroj na čokoládu, který vyrobí ty nejkvalitnější...
Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...
Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...
Kakaové máslo po vylisování nikdy není zcela bez obsahu pevných látek. Zpracování kakaového másla proto musí zahrnovat filtraci a temperování, a až poté může být vytemperované kakaové máslo plněno a...
U postupů a produktů citlivých na vlhkost může používání vysoušečů vzduchu pomoci výrazně snížit náklady na provoz závodu. Přesné řízení vlhkosti a teploty Odvlhčovače vzduchu od firmy Ventilex se nabízí v řadě...
Vysoce výkonný a snadno ovladatelný automatický stroj na temperování čokolády pro skutečně mistrnou kvalitu. Čokoláda je velmi pomalu zahřívána a poté stejně pomalu ochlazována, díky čemuž získá hedvábně jemnou konzistenci....
Umožňuje zdobit potahované produkty klikatými, hranatými nebo obloukovými vzory. Vylepšete své potahované čokoládové výrobky kvalitním zdobením DC JAZZ od firmy Hacos je vícetrysková zdobička na čokoládu. Flexibilní zařízení, které zhodnotí...
Vyklápění čokoládových výrobků z forem je často problematickou fází výroby. Flexibilním řešením může být pořízení samostatného stroje. Snadné vyklápění čokolády z forem DM 720 od firmy Hacos je automatický samostatný stroj na...
Ideální pro dávkové temperování náplní s čokoládovým základem a ochucených čokolád. Temperujte náplně, aby si zachovaly kvalitu HB Batch tempering od firmy Hacos je automatický stroj na dávkové temperování čokolády a...
Čistý a suchý vzduch může být životně důležitý pro celou škálu specializovaných aplikací, aby se zabránilo kontaminaci a problémům s kvalitou výrobků, ale také ochrana pracovní síly v procesech, které mohou vytvářet zvýšené hladiny vzdušných částic. Stejně jako technologie filtrování vzduchu můžeme doporučit i odvlhčování a úpravu vzduchu, abychom ochránili výrobní prostředí nebo zlepšili kvalitu výrobku.
Tam, kde jsou přijímány tekuté vstupy s vysokou úrovní nečistot nebo kontaminace, máme řadu vysokotlakých lisových filtrů ve vertikálních nebo horizontálních formátech. U vysokoteplotních kapalin, kde je žádoucí minimální plýtvání, můžeme doporučit vysoce výkonné deskové filtry.
Pro potřeby filtrace větších rozměrů máme k dispozici celou řadu vakuových pásových filtrů a vakuových bubnových filtrů, které mohou být přizpůsobeny velikostem jakékoli aplikace.
Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.