Pražení | Stroje a zařízení | Potraviny

Pražení je metoda zpracování surovin pomocí suchého tepla. Výrobek, který se praží, je zcela obklopen horkým vzduchem pomocí uzavřené pece, která zajišťuje velmi rovnoměrné zahřátí. To lze dále zvýšit přidáním rotace nebo vibrace pece. Pražení se používá k přivedení surových surovin do stavu, kdy mohou být použity v konečném produktu (např. s ​​kávou nebo kakaem) nebo ke zvýšení chuti produktů karamelizací a povrchovým zbarvením (jako u ořechů).


Vekamaf má zkušenosti s poskytováním nejnovějších technologií pražení pro potravinářský průmysl, se zvláštním zaměřením na vybavení používané k pražení kakaa, kávy a ořechů. Spolupracujeme s předními výrobci pražících zařízení, abychom zajistili, že budeme mít vždy přístup k novým vývojům. Spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli výzvám při pražení produktů a poskytli řešení, která se mohou plynule integrovat s jejich stávajícími výrobními linkami.

 

Číst více
Našli jsme 19 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Stroj na konšování čokolády pro malé dávky a labortorní použití

Stroj na konšování čokolády pro malé dávky a labortorní použití

Konšování hraje v procesu rozvinutí chuti čokolády naprosto klíčovou roli. Laboratorní zkoušky a práce spojené s vývojem potřebují malé konšovací stroje, vybavené přesným řízením parametrů procesu. Konšování malých homogenních dávek...

Podélný stroj na konšování čokolády

Podélný stroj na konšování čokolády

Vysoce kvalitní čokoláda vyžaduje speciální konšování. Přesné řízení teploty a parametrů míchání jsou nezbytnou potřebou ke zlepšení chuti a zajištění konzistentní kvality. Konšování vysoce kvalitní čokolády s přesným řízením Podélný...

Cylindrická pražička pro výrobu čokolády

Cylindrická pražička pro výrobu čokolády

Stejnoměrné pražení je při výrobě chutné čokolády zcela zásadním faktorem. Přesné řízení teploty a parametrů rotace je zcela nezbytné k zajištění dodávky správného množství tepla každému jednotlivému bobu po celou...

Kompaktní cylindrická pražička pro pražení bobů, drtě a ořechů

Kompaktní cylindrická pražička pro pražení bobů, drtě a ořechů

Doby a teploty pražení se mohou různit podle typu zpracovávaného produktu a požadovaného koncového produktu. Reprodukovatelný profil procesu pražení umožňuje přípravu konzistentního produktu. Pražení bobů, drtě a ořechů s programovatelnou...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...

Kulová pražička kakaových bobů

Kulová pražička kakaových bobů

Homogenní pražení kakaových bobů je při výrobě jemné čokolády naprosto zásadní. Přesné řízení teploty je nezbytné proto, aby každý jednotlivý bob získával po celou požadovanou dobu pražení potřebné množství tepla....

Dávková tekutá konše

Dávková tekutá konše

Konšování je proces, při kterém dochází k redistribuci tukové fáze a chuťových látek z kakaové sušiny. Proces je důležitý zejména proto, že výrazně ovlivňuje texturu a chuť hotové čokolády, proto jsou...

Konše pro kontinuální tekuté konšování

Konše pro kontinuální tekuté konšování

Pro zpracování čokolády, čokoládových náhražek a kakaových hmot v tenké vrstvě. Šetří čas, energii a prostor Tekutá konše CLC od firmy Royal Duyvis Wiener byla navržena speciálně pro zpracovávání čokolády, čokoládových...

Jednohřídelová konše

Jednohřídelová konše

Metoda suchého konšování snižuje obsah vlhkosti v čokoládových vločkách při současném odstraňování těkavých a chuťově nežádoucích látek. Při zpracovávání menších množství lze uspokojivých výsledků dosáhnout i za použití jednohřídelového konšovacího stroje....

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro pražení surovin v potravinářské výrobě


Dodáváme řadu specializovaných zařízení na pražení pro konkrétní potravinářský průmysl. Například náš sortiment válcových čokoládových pražičů je speciálně navržen tak, aby poskytoval vynikající jednotné výsledky pro vysoce kvalitní produkt.


Pražení kávy je dalším speciálním procesem a společnost Vekamaf může poradit ohledně pražíren kávy všech kapacit od laboratorních pražíren, které zvyšují zkušenosti zákazníků až do 3000 kg/h průmyslových pražíren navržených pro maximální výkon s nejvyšší kvalitou. 

Pro kompletní drobné cukrářské řešení můžeme poskytnout kompletní čokoládové linky \"od bobů po čokoládu\", které zvládnou šarže od 10 kg do 200 kg. Pro použití v laboratořích při vývoji výrobků až po kompletní výrobní linky na klíč, můžeme dodat kompletní řešení pro výrobu čokolády pro malé i velké výrobce.


Pokud potřebujete flexibilní stroje, které jsou schopné zpracovávat několik typů přísad, máme kompaktní pražiče, které jsou snadno použitelné a mohou pražit širokou škálu ořechů a bobů jako součást širokého spektra výrobních procesů.