Separace | Stroje a zařízení | Potraviny

V moderní výrobě potravin existuje mnoho výrobních procesů, které vyžadují separaci surových vstupů do použitelných jednotlivých přísad. Některé procesy zahrnují mechanické odstranění skořápek, plevelů, kůží, lusků nebo jiných nežádoucích částí organických složek. V jiných procesech surové složky přicházejí na místo, které potřebují oddělení od prachu, písku nebo jiných nežádoucích částic. Některé procesy vyžadují chemické rozdělení složek do složek, které mohou být použity v pozdějších procesech, jako je destilace, extrakce nebo koncentrace.

Vekamaf má bohaté zkušenosti se separačními procesy pro potravinářský průmysl. Spolupracujeme s klienty, abychom porozuměli jejich produkční výzvě, kterou potřebují překonat, a spolupracujeme s nejinovativnějšími dodavateli, abychom přinesli efektivní technologická řešení. Usnadňujeme klientům přístup k nejnovější technologii výroby, která je lehce integrovaná do stávajících výrobních linek a procesů.

Číst více
Našli jsme 52 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...

Třídič zrn podle barvy

Třídič zrn podle barvy

Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Jak si lidé více uvědomují zdraví, stalo se mražené ovoce a zelenina oblíbenou volbou pro zákazníky. Vysoce kvalitní mražení bez ztráty tvaru, aroma nebo výživy se tedy ukazuje jako zásadní...

Mlátička osiva

Mlátička osiva

Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je...

Fritovací linka na extrudované snacky

Fritovací linka na extrudované snacky

Faktory, jako je zvýšení disponibilního příjmu a spotřeba malých jídel, usnadnily rychlý růst v odvětví snacků. Chcete-li vydělat na místním trhu a porazit konkurenci, je důležité udržovat proces přirozený při...

Kontinuální, automatický potahovací stroj na arašídy

Kontinuální, automatický potahovací stroj na arašídy

Pokud pracujete v průmyslu zpracování arašídů, může vám přinášení lahodných odrůd pro vašeho zákazníka pomoci zvýšit prodej a uspokojit rostoucí poptávku po rozmanitosti a chuti. Nátěry arašídů zahrnují přidání různých...

Fritovací linka na bramborové lupínky

Fritovací linka na bramborové lupínky

Pokud zahajujete vlastní výrobu bramborových lupínků nebo rozšiřujete svou značku o smažené bramborové snacky, potřebujete kompletní a nákladově efektivní výrobní linku. Řešení, které zajišťuje minimální ztrátu suroviny a efektivní využití...

Linka na smažení arašídů

Linka na smažení arašídů

Smažené arašídy jsou velmi oblíbený snack po celém světě. Pokud chcete zahájit provoz na zpracování ořechů, který by zúročil tento trh, je klíčové zachování kvality a chuti produktu. Při smažení...

Linka na smažení slunečnicových semen

Linka na smažení slunečnicových semen

Trh se smaženými semeny ve skořápce jako snacky roste. Pokud jste malá potravinářská továrna nebo velký výrobce, je pro získání hotovosti na tomto trhu zapotřebí jednoduché a ekonomické řešení. Flexibilním...

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Sušení mrazem neboli lyofilizace je složitý a časově náročný sušicí proces, při kterém je vyžadováno uchování kvality výrobku. Může to být jemná a drahá procedura vyžadující vysokou úroveň hygienických standardů....

Automatický lyofilizační systém

Automatický lyofilizační systém

Sušení mrazem (lyofilizace) může být nákladný proces spojený s mnoha obtížemi. Když se jedná o výrobky pro zdravou výživu, je nutné zajistit, aby výrobek byl stabilní, koncentrovaný a měl dlouhou...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro separaci v potravinářské výrobě


Nejvyšší kvalita surovin je klíčem k výrobě potravin a ve společnosti Vekamaf můžeme poradit o řadě zařízení určených k odstraňování kontaminantů a ke zvýšení kvality. Máme řadu produktů určených k odstraňování prachu a dalších částic, jako jsou například vakuové pásové filtry a vakuové bubnové filtry, stejně jako zařízení pro odsávání prachu ze vzduchu.


Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.


Naši inženýři disponují rozsáhlými znalostmi o zařízeních pro zpracování surovin pro extrakci olejů nebo aromatických sloučenin s využitím řady zařízení na odpařování, destilaci a koncentraci. Můžeme vám pomoci s uváděním zkušebních zařízení do provozu, což vám umožní efektivněji testovat a posunout se k plné výrobě.