Temperování | Stroje a zařízení | Potraviny

Temperování je jednou z nejdůležitějších fází při výrobě vysoce kvalitní pravé čokolády. Při pečlivě řízené teplotě čokolády brání temperování oddělení nebo nerovnoměrné krystalizaci kakaového tuku. Bez správného temperování může mít konečný čokoládový výrobek fádní povrchovou úpravou, voskovitou strukturu a nepříjemným pocitem v ústech. Moderní technologie umožňuje kontrolu procesu temperování, což umožňuje stále složitější recepty produktu. Správně temperovaná čokoláda bude mít za následek luxusní hladkou, lesklou čokoládu s vynikající chutí a jemným pocitem v ústech.


Společnost Vekamaf spolupracuje již několik let s některými z největších jmen ve světě čokolády. Máme zkušenosti s nejmodernějšími technologiemi v oblasti temperování čokolády. Sme partneři pouze s nejlepšími dodavateli v průmyslu, abychom přinesli průkopnické nové zařízení, které přináší vyšší kvalitu a nižší spotřebu energie. Úzce spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli jejich požadavkům na temperování čokolády a nabízíme řešení, která bez problémů pracují s vašimi stávajícími výrobními systémy.

Číst více
Našli jsme 30 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Flash pasterizátor na pivo

Flash pasterizátor na pivo

Potravinářský a nápojový průmysl se potýkají s neustálými výzvami. Kontaminace a zkřížená infekce mikroorganismy představuje při výrobě velké riziko. Díky hygienickému a energeticky úspornému pasterizačnímu systému se mohou tato rizika...

Pasterizátor pro řemeslnou výrobu piva

Pasterizátor pro řemeslnou výrobu piva

Piva z malých pivovarů nejsou produkována ve velkém, přičemž pasterizace je jedním z nejdůležitějších kroků. Je zapotřebí šetrný roztok, který zachová chuť a prodlouží dobu spotřeby výrobku a usnadní tak jeho...

Pasterizační tunel na nápoje

Pasterizační tunel na nápoje

V odvětví výroby nápojů se musí nápoje pasterizovat, aby se zničily patogeny a prodloužila se skladovatelnost nápoje při zachování jeho kvality a čerstvosti. Pro pasterizaci nápojů se požaduje jednoduché a...

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka vyrobená na míru s využitím nejmodernějších technologií může zlepšit účinnost a snížit náklady při výrobě přírodních extraktů pro potravinářský a farmaceutický průmysl. Extrakční linka pro získávání esenciálních olejů,...

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Potřebujte snížit spotřebu energie kvůli jejím rostoucím cenám nebo s ohledem na ochranu životního prostředí, popř. kvůli obojímu? Nyní je k dispozici temperovací stroj na čokoládu, který vyrobí ty nejkvalitnější...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...

Pasterizátor potravin a nápojů - piva

Pasterizátor potravin a nápojů - piva

Kontaminace a následná infekce mikroorganismy je hlavním rizikem při výrobě potravin a nápojů. Toto riziko lze odstranit účinnou pasterizací. Ze všech dostupných tepelných úprav je blesková (šetrná) pasterizace (také označovaná...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro všechny požadavky na temperování čokolády


V případě velkých výrobních prostředí můžeme poskytnout laboratorní řešení, které vám umožní navrhnout nové receptury, které lze úspěšně rozšířit až do plné výroby. Náš sortiment měřičů teploty a malé temperovací řešení může zvýšit efektivitu vývoje vašeho produktu.


Dodáváme temperovací zařízení, které vyhovuje všem výrobním stupňům, od malých řadových linek až po nejtěžší nepřetržité výrobní linky. Máme kombinační temperovací / potahovací systémy pro menší výrobu, až po plné temperování, skladování, čerpání a dávkování čokolády pro velkoobjemové linky.


Důraz je v současné době na snížení nákladů na energii, aby se šetřily peníze a splnily environmentální cíle. Ve společnosti Vekamaf máme zkušenosti s nejmodernější technologií, která umožňuje nejvyšší kvalitu temperování, ale s mnohem nižšími náklady na energii. Například řešení SuperNova Energy může snížit náklady na energii o 80%.