Sušení je často kritickým procesem při výrobě různých potravin. Vlhkost má tendenci snižovat stabilitu produktu a může vést k růstu plísní nebo bakterií. Sušení se používá k prodloužení životnosti potravin, zlepšuje průtokové vlastnosti prášků nebo granulí, snižuje objem přepravy a zjednodušuje manipulaci. Výběr vhodného sušícího zařízení závisí na povaze materiálu, citlivosti na teplo a požadované kapacitě. Vekamaf vám pomůže vybrat správné řešení pro vaši aplikaci. Nabízíme široký sortiment zařízení na sušení potravin, včetně vakuových sušáren, lopatkových sušáren, pásových sušáren, lyofilizátorů, fluidních sušáren a odvlhčovačů vzduchu.
Číst víceČištění vakuových sušáren s promícháváním může být obtížné, proto nejsou vhodné pro provozy se zpracováváním více produktů. Čištění může být vzhledem k přítomnosti míchacího ústrojí nesnadné a může vést ke...
Obtížnost čištění policových vakuových sušáren může představovat problém především při zpracování citlivých produktů či při použití sušárny pro více produktů. Čištění po použití sušárny může vést k delším prostojům a...
Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...
Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....
Suchá jídla jsou oblíbeným zbožím a mají své místo na trhu. V případech, kde nejvíce záleží na vysoké kvalitě a chuti, je použití kontinuálního sušícího systému velmi výhodné díky výrobním...
Lyofilizace je složitý a delikátní proces. Pokud hledáte na trhu lyofilizační jednotku, která zachovává všechny fyzikální a biologické vlastnosti produktů po následné úpravě, byl by tento systém vhodným řešením. Automatizovaná...
Průmyslová pásová sušárna od Pigo je jednoduché, ale super účinné řešení pro sušení ovoce a zeleniny. Pokud hledáte pásovou sušárnu, která je 2–3krát rychlejší než průměrný standardní systém pásového sušení...
Potahování semen znamená pokrytí semen vnějšími tekutinami, biologickými látkami, chemikáliemi a roztoky k ochraně semen a ke zvýšení klíčivosti a zlepšení imunity. Běžnou výzvou pro potahování semen je to, že...
Pro šetrné vysoušení kapalných koncentrátů a jejich přeměně na granule nebo prášek je energeticky nejúspornějším procesem podtlakové sušení. Podtlakový sušicí systém vyrobený na míru kontroluje při takovém šetrném vysoušení charakteristiky...
Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení, kdy se co nejvíc uchovává aroma produktu. Je široce využívaná při zpracování kávy, ale také v aplikacích potravinářského a farmaceutického průmyslu. Specializované...
Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...
Odpařovací linka vyrobená na míru s využitím nejmodernějších deskových odpařovacích technologií může zlepšit účinnost a snížit náklady při výrobě koncentrovaných extraktů pro potravinářský, farmaceutický nebo chemický průmysl. Výrobní odpařovací linka...
Pomůžeme vám vybrat správné řešení z celé řady specializovaných průmyslových sušiček pro potravinářský průmysl. Nabízíme rotační vakuové sušárny, které zabraňují aglomeraci během sušení a kónické šnekové sušárny pro konečné sušení citlivých výrobků. Pro multiproduktové aplikace jsou k dispozici sušárny s lopatkami. Nabízíme také horkovzdušné sušárny pro sypké prášky, horizontální a vertikální lopatkové sušárny a tenkovrstvé sušárny pro výrobu prášků z kalů.
Podívejte se na hygienické pásové sušičky na pelety a granule a kontinuální sušičky s fluidním ložem pro energeticky účinné sušení vlhkých granulí nebo pevných látek. Máme lyofilizátory pro dehydrataci citlivých, vysoce hodnotných potravin. Sušicí stroje pro kakaové boby a prášek jsou součástí našich linek na zpracování kakaového prášku.
Regulace vlhkosti okolí při zpracování a balení potravin, chrání citlivé produkty před vlhkostí a zlepšuje hygienu v produkční oblasti. Nabízíme širokou škálu absorpčních odvlhčovačů vzduchu pro suché výrobní prostory. Mezi ně patří hlubokotěsné odvlhčovače, odvlhčovače vhodné pro práci s velkým teplotním rozdílem, odvlhčovače pro místnosti s nadměrným tlakem a systémy pro obtížné proudění vlhkého vzduchu. Odvlhčovače jsou také k dispozici s chladičem a mají integrovanou technologii recyklace tepla
Společnost Vekamaf ve spolupráci se svými partnery usiluje o poskytování nejmodernějších technologií pro sušení potravin pro své klienty. Naši zkušení inženýři pomáhají výrobcům potravin zlepšovat kvalitu a stabilitu svých výrobků. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních dodavatelů, abychom vám přinesli nejlepší a nejnovější technologie v oblasti sušení a odvlhčování. Zařízení uvedené na těchto stránkách je pouze výběrem toho, co naši partneři mohou nabídnout. Pro konkrétní řešení konkrétních problémů nás neváhejte kontaktovat.