Stroje a zařízení pro tvarování cukrovinek přebírají směsné ingredience pro recept a tvarují je do vhodné formy pro další fázi procesu. Cukrářské ingredience mohou být formovány prakticky do jakéhokoli tvaru nebo velikostí a moderní stroje jsou schopny přizpůsobit a měnit své formovací vzorce rychle a snadno mezi posuny nebo změnami šarží. Formování může mít formu individuálně tvarovaných výtlačků, výroby nepřetržitých pramenů nebo plátů, tvorby pelet nebo kombinace přísad do tyčinek.
Vekamaf má dlouholeté zkušenosti s poskytováním poradenství v oblasti cukrářského a pekařského průmyslu na nejnovější technologii formování. Zabýváme se nejvíce inovovanými výrobci formovacích zařízení na světě, abychom zajistili, že budeme vždy schopni poskytovat technologická řešení, která zvýší efektivitu, sníží náklady a udrží či zvýší kvalitu výrobků. Můžeme vám pomoci vybrat si vybavení, které bude hladce fungovat s vaší stávající výrobní linkou, nebo vám můžeme poradit při vytváření nových linek, které budou maximálně využívat moderní stroje pro úsporu energie a flexibilní formování.
Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...
Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....
Jak si lidé více uvědomují zdraví, stalo se mražené ovoce a zelenina oblíbenou volbou pro zákazníky. Vysoce kvalitní mražení bez ztráty tvaru, aroma nebo výživy se tedy ukazuje jako zásadní...
Sušení mrazem neboli lyofilizace je složitý a časově náročný sušicí proces, při kterém je vyžadováno uchování kvality výrobku. Může to být jemná a drahá procedura vyžadující vysokou úroveň hygienických standardů....
Sušení mrazem (lyofilizace) může být nákladný proces spojený s mnoha obtížemi. Když se jedná o výrobky pro zdravou výživu, je nutné zajistit, aby výrobek byl stabilní, koncentrovaný a měl dlouhou...
Produkty zdravé výživy a potravinové doplňky mohou být velmi citlivé a musí se chránit před vnějšími vlivy, jako jsou výkyvy teploty, změny koncentrace kyslíku a vystavení světlu. Sušení pomocí mrazu...
Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení, kdy se co nejvíc uchovává aroma produktu. Je široce využívaná při zpracování kávy, ale také v aplikacích potravinářského a farmaceutického průmyslu. Specializované...
Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...
Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...
Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...
Potřebujte snížit spotřebu energie kvůli jejím rostoucím cenám nebo s ohledem na ochranu životního prostředí, popř. kvůli obojímu? Nyní je k dispozici temperovací stroj na čokoládu, který vyrobí ty nejkvalitnější...
Doba pražení je při procesu pražení stejně důležitá jako teplota. U bobů ponechaných chladnout v pražičce může prodloužení doby, po kterou jsou boby vystaveny působení tepla, způsobit jejich vysušení nebo...
Vekamaf poskytuje celou řadu špičkových strojů pro ukládání čokolád, které vyhovují každému výrobnímu prostředí. Od flexibilních vkladačů s malým objemem s rychlou výměnou pro šaržovou výrobu až po vysoce objemné nepřetržité výrobní vkladače navržené tak, aby využívaly méně energie a byli maximálně spolehlivé.
Poskytujeme stroje na výrobu širokého sortimentu plných a tuhých čokoládových výrobků včetně nejkvalitnějších delikátních malých šaržových produktů. Všechny stroje jsou navrženy tak, aby byly snadné a rychlé, aby byly dodrženy hygienické normy a snížily prostoje při běžném čištění nebo při změně produktu.
K výrobě tyčinek a plátů s použitím několika složek můžeme poskytnout celou řadu zařízení pro vytváření pramenů, které jsou schopné produkovat kdekoli od 1 až 3 pramenů směsí přísad, aby vyhovovaly nejsložitějším receptům. Náš sortiment vysokovýkonných strojů pro řezání pásů a plátů zlepšuje výkonnost a efektivitu tvorby tyčinek, pásů a podobných tvarů konečných výrobků.