Zdobení | Stroje a zařízení | Potraviny

Zdobení nebo dekorace konečného stylu pomocí přísad do potravin je klíčovou součástí poskytování kvalitního konečného produktu v cukrárnách a pekárenství. Zdobící zařízení může mít širokou škálu funkcí a jsou různé způsoby jak ozdobit výrobek, než se přesune do konečného balení. Některá zařízení jsou navržena tak, aby používala přísady jako džemy, omáčky, karamely a krémy a aplikovala je na jiný produkt jako dekorativní povrch. Další zdobení zahrnuje použití přísad k vytvoření tvarů, které se pak přidávají do finálního produktu v samostatném procesu.


Mnoholeté zkušenosti společnosti Vekamaf  v pekárenském a cukrářském průmyslu zajišťují, že vždy dokážeme poradit našim klientům nejdříve v zdokonalování technologických zařízení. Naši inženýři zajišťují, že důkladně pochopíme vaše výzvy spojené se zdobením výrobků a protože spolupracujeme s nejmodernějšími výrobci zařízení na světě, jsme vždy schopni přinést vám nejnovější vybavení pro zdobení s vysokou účinností a úsporou energie. Naše produkty dokáží bezproblémově pracovat s vašimi stávajícími linkami a zajistit rychlou návratnost investic.

Číst více
Našli jsme 28 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Jak si lidé více uvědomují zdraví, stalo se mražené ovoce a zelenina oblíbenou volbou pro zákazníky. Vysoce kvalitní mražení bez ztráty tvaru, aroma nebo výživy se tedy ukazuje jako zásadní...

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Sušení mrazem neboli lyofilizace je složitý a časově náročný sušicí proces, při kterém je vyžadováno uchování kvality výrobku. Může to být jemná a drahá procedura vyžadující vysokou úroveň hygienických standardů....

Automatický lyofilizační systém

Automatický lyofilizační systém

Sušení mrazem (lyofilizace) může být nákladný proces spojený s mnoha obtížemi. Když se jedná o výrobky pro zdravou výživu, je nutné zajistit, aby výrobek byl stabilní, koncentrovaný a měl dlouhou...

Průmyslový lyofilizátor potravin

Průmyslový lyofilizátor potravin

Produkty zdravé výživy a potravinové doplňky mohou být velmi citlivé a musí se chránit před vnějšími vlivy, jako jsou výkyvy teploty, změny koncentrace kyslíku a vystavení světlu. Sušení pomocí mrazu...

Pásový lyofilizátor pro nepřetržitý provoz

Pásový lyofilizátor pro nepřetržitý provoz

Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení, kdy se co nejvíc uchovává aroma produktu. Je široce využívaná při zpracování kávy, ale také v aplikacích potravinářského a farmaceutického průmyslu. Specializované...

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Potřebujte snížit spotřebu energie kvůli jejím rostoucím cenám nebo s ohledem na ochranu životního prostředí, popř. kvůli obojímu? Nyní je k dispozici temperovací stroj na čokoládu, který vyrobí ty nejkvalitnější...

Chlazení kakaa

Chlazení kakaa

Doba pražení je při procesu pražení stejně důležitá jako teplota. U bobů ponechaných chladnout v pražičce může prodloužení doby, po kterou jsou boby vystaveny působení tepla, způsobit jejich vysušení nebo...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro zdobení produktů v pekárenském a cukrářském průmyslu


Poskytujeme nejnovější technologii schopnou vysokorychlostní a vysoce přesné dekorace pomocí složitějších hmot, jako jsou džemy, karamely, čokoláda a další hmoty na bázi tuku. Zařízení mohou pracovat, tak aby dávkovali přímo do konečného produktu nebo samostatně, aby byly kombinovány v pozdějším procesu.


Pro pokročilejší dekorativní práci nabízí společnost Vekamaf řadu formovacích strojů. Se schopností vytvářet složité tvary a konstrukce a rychlé přechody jsou tyto stroje ideální pro šaržovou výrobu nebo pro víceúčelové procesy.


Přímý multi-tryskový čokoládový dekorátor umožňuje rychlé dekorování ve stylu zig-zag, smyčky a dalších šablon přímo na předem potažené výrobky, které umožňují maximální průchodnost. Jsme také schopni poradit o řadě pomocných zařízení, jako jsou dávkovače a extrudery.